Matkailu

Erilainen paratiisi – Kotijuttuja ja lopullisen budjetin laskua


kylma3

 
Mieletön reissu takana ja tässä vielä muutama sananen ja numero meidän puolesta vuodesta 🙂
 
Reissussa vietetty aika kiteytettynä
Sekunnit: 15 724 800
Minuutit: 262 080
Tunnit: 4368
Päivät: 182
Kuukaudet: 6,5kk eli 26vko 3pvä
 
karttaa
 
Maat:
Thaimaa
Indonesia
Malesia
Sri Lanka
Kambodza
 
Muutama sananen maa valinnoista.
Rakastuimme täysin Indonesiaan ja toivon saavani viettää siellä vielä joku päivä pidempiäkin aikoja ja pääseväni kiertämään koko maan. Ihmiset ovat älyttömän ystävällisiä ja maa on erittäin halpa, kun jättää suurimmat turisti paikat käymättä (esim. Balin Kuta).
 
Thaimaa on hyvä paikka edelleen olla ja varsinkin sadekaudella erittäin leppoinen meininki joka paikassa. Turistisimmat paikat hyvin kalliita ja varsinkin highseason on hankala reppureissaajille.
Malesiaan ei oltu edes alunperin ajateltu mennä ja loppujen lopuksi siellä vietettiin yli kuukausi. Maa on erittäin kaunis ja ihmiset myös todella mukavia varsinkin pienemmissä paikoissa. Malesian hintataso on aikalailla samaa kuin Thaimaassakin ja majoituksestakin joutui maksamaan melko paljon välillä. Ruoka on maassa erittäin hyvää joka puolella. En muista yhtään päivää, että olisin saanut pahaa ruokaa siellä ja menimmehän alunperin Penangiinkin ainoastaan syömään viikoksi. 😀
 
Sri Lankasta jäi ristiriitaiset fiilikset. Maa oli erittäin mielenkiintoinen ja maisemat upeat. Jokin ei siellä kuitenkaan joka päivä antanut sitä maailman ihanin paikka fiilistä, joten en vieläkään osaa sanoa kuinka paljon maasta pidin. Ollaan kuitenkin todella onnellisia, että siellä käytiin ja ehkäpä jossain vaiheessa sinne haluaa palata uudestaan ja nähdä vieläkin enemmän.
 
Kambodza antoi tänä vuonna meille molemmille hyvän mielen. Meidän mini kaupunkiloma sekä Angkor Wateilla vierailu antoi paljon ja halutaankin joku päivä palata sinnekin ajan kanssa uudestaan.

m_Koh Muk

 
Majoituspaikat:
Majoituspaikkoja oli yhteensä 47
+
Lentokentät x 5
Bussit x 4
 
Maailman tärkeimmät / vaivaa säästävät tavarat reissussa:
Jesari, Lanka&neula, Pankkikortti (lentojavarten), omat snorkkelit, muki, kuppi, lusikka ja lentokoneista ostettavat comfort kit, joka sisältää peiton, silmälaput ja niskatyynyn 😉

s27Kambodza

 
Rahat:
No niiiiin ja se kaikista kutkuttavin juttuhan on se rahanmäärä 🙂 Suomessa sain itsestäni sen verran kiinni, että jaksoin käydä kahden eri tilin pankkijuttuja läpi ja vähän kartoittaa puolenvuoden kulutustamme. Rahaa oli pankkitilillä ennen matkaan lähtöä noin 12 500€. Sitä ennen olimme jo ostaneet muutamat lennot, kuten HEL-BKK ja BKK-DPS. (Listaan silti ne tuohon alas lentokuluihin mukaan.) Tuosta reippaasta kahdestatoistatonnista jätimme kuitenkin kotiin rahaa noin 1 700€ (vuokra+kk eläminen) sekä ostimme lennot Bangkokista kotiin (n.1000€/2hlö finnairin suorat lennot). Eli sen jälkeenhän Aasian rälläysrahastoon jäi noin 9 800€. Tuosta summasta pystyy miinustamaan helposti vielä noin 1000€, jotka käytimme AirAsian lentoihin ympäri Aasiaa. Jäljelle jää noin 8 800€ ja sen summan kun jakaa 182päivällä saadaan päiväkohtaiseksi kulutusmääräksi n. 48€ / 2hlöä. Välillä pysyimme 25€ per henkilö budjetissa majoituksineen, ruokailuineen yms, sitten taas välillä jäätiin rutkasti sen alle tai mentiin heittämällä yli 😀 Loppujen lopuksi kuuden kuukauden eläminen Aasiassa maksoi noin 4 400€uroa per nenä.
 

m12Koh Muk

 
Menoja eriteltyinä
Lennot Aasia: 1215€ eli n. 600€/hlö – lähinnä AirAsia
Lennot Helsingistä ja takaisin: 1768,80€ eli n. 884€ – Norwegian ja Finnair
Matkavakuutukset: 7kk matkavakuutus n.1000€ eli 500€/hlö – WorldNoMads
Rinkat: 100€ eli 50€kpl – ClasOhlson
Viisumit: Thaimaa 60€ eli 30€ hlö – Indonesia Visa on Arrival 50USD eli 25USD hlö ja sinne makseltiiin se kaksi kertaa (edit 2016: Alle 30päivän vierailuun ei tarvitse enään viisumia) – Sri Lanka 60USD eli 30USD hlö – Kambodza 40USD eli 20USD hlö.
Lentokenttäverot: Indonesia 9€ hlö sekä 4,5€ hlö. (edit 2016: Tämäkin käytäntö poistettu)
Nostopalkkiokulut: 224,09€ AUUUUUUUUUTS! Eli aikamoinen lohkaisu menoihinkin tulee pelkästään siitä, että nostelet rahaa tililtä 😀
 
Alkureissu saatiin seurailtua lowseasonia, mutta lopuksi sekin kosahti ja jouduttiin seurailemaan muutama kuukausi sitten highseasonia 😀 Sehän tarkoittaa suomeksi sanottuna sitä, että silloin kaikki majoitukset esimerkiksi maksaa tuplasti enemmän kuin muulloin. Sateita ei highseasonilla näy, mutta pilvin pimein muita turisteja. Itselle lemppari seasoniksi tuli siis sadekausi eli lowseason 🙂
 
Nyt kun ollaan tämä kipein aihe käsitelty niin haluttiin vielä listata parhaimmat kohteet koko reissulta 🙂

m17Gili Meno

 

TOP-5
1. Gili Gede
2. Lake Toba
3. Gili Meno
4. Tioman
5. Sigiriya

 

s3Sigiriya

 

TOP-5 kauniit rannat
1. Gili Meno
2. Tioman Panuba Bay
3. Koh Ngai
4. Hikkaduwa
5. Gili Nanggu

 

t14Tioman

 

TOP-5 Snorklaus
1. Koh Kradan
2. Tioman Panuba Bay
3. Gili Meno
4. Gili Gede
5. Koh Tao

 

r12Gili Meno

 

TOP-3 Kaupungit
1. Penang Georgetown
Mieletöntä ruokaa, paljon nähtävää !

2. Bangkok
Jokaiselle jotakin ja helppo liikkua julkisilla !

3. Siem Reap
Leppoisa kaupunki ja nähtävyydet lähellä !

 

bkk2016 (7)Bangkok

 
Listan lisäksihän myös paljon semmoisia paikkoja mihin sydän jäi ja mitä tulemme muistelemaan kaiholla aina.
Monia paikkoja jäi välistä käymättä, mutta ollaan ajateltu sekin niin, että meillä on vain lisäsyitä lähteä reissuun uudestaan. Maailma ei lopu ikinä koluamalla ja joka kerta löytyy uusia paikkoja minne mennä.
Lemppari maaksi valikoitui selkeästi Indonesia. Se on niin suuri maa ja siellä odottaa joka nurkan takana aina toinen toistaan mielettömämpi paikka.
 
s17
 
tao6
 
Blogin tulevaisuus
Ensin ajattelin, että blogihan varmaan ”kuolee” tämän reissun jälkeen, koska emmehän ole enään päiväntasaajalla nauttimassa elämästä. Mutta olen kuitenkin jäänyt tähän kirjoittamiseen jollain tasolla koukkuun, joten enköhän vielä keksi jotain sanottavaa kuitenkin 😉 Jatkossa aion kirjoittaa blogia reissuista joihin vielä päädymme, joten tämä blogi jääköön odottamaan uusia seikkailuja!
Itsellä on tällä hetkellä haaveena päästä takaisin talveksi reissuun, mutta järkihän sitä kehoittaa kuitenkin ottamaan edes hetki rauhassa ja nauttimaan koti suomesta. Näillä näkymin siis päiväntasaajalta raportointi menee seuraavan vuoden puolelle ja tarkoitus olisi kerätä rahaa vielä pidempään irtiottoon! Sitä odotellessa,
 
Nauttikaa, rakastakaa ja eläkää elämää täysillä!
 
<3 Sandra ja Topias
 
ps. Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet lukea blogia 😉 Se innostaa rustamaan näitä lisää vielä jokupäivä 🙂
 
IMG_3464

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *