Filippiinit

Busuangan paras hotelli – Puerto del Sol Resort

Palawanin eteläisin saari Busuanga, on tullut suuremman yleisön tietoisuuteen varmastikkin viereisestä Coronin saaresta. Coronin saari kätkee kirjaimellisesti sisäänsä kuuluisan Kayangan laken sekä muita hyvin kauniita kalkkikallioiden koristamia laguuneja. Coronin saaren omistaa alkuperäisheimo, joka kerää pääsymaksuja saaren nähtävyyksistä. Saaren kolmestatoista järvestä vain kaksi on yleisölle avoinna, Kayangan lake sekä Barracuda lake. Coronin nähtävyydet houkuttelevat päivittäin kolmisen sataa turistia snorklausretkille sen ympäristöön. Näistä retkistä kerron kuitenkin vasta myöhemmin! Nyt täytyy hehkuttaa tätä uskomatonta resorttia, nimeltään Puerto del Sol!
 

Busuanga Puerto del SolBusuanga island

 

busuanga28 (1 of 1)
 
Busuanga! Welcome to Puerto del Sol!
Tämän näkymän nähdessäni piti muutaman kerran katsoa Topiasta ja varmistaa, että oltiinhan me oikeasti varattu tästä hotellista huone!! Olimme löytäneet tropiikin keskeltä helmen!

 
busuanga10 (1 of 1)
 
Busuanga Puerto del Sol
 
Itse asiassa emme olleet varanneet huonetta, vaan Villan! Kokonainen talo omalla riippumatto palviljongilla, jossa oli todellakin välimerelliset tunnelmat sekä merinäköalat jopa suihkusta! Privaatti Villan hinnaksi jäi Agodan kautta noin 80€ yölle!
 
Video tästä uskomattomasta Manta Villasta!
 

Mitä pidit?
 
Busuanga Puerto del Sol
 
busuanga7 (1 of 1)
 
busuanga3 (1 of 1)
 
busuanga2 (1 of 1)
 
Busuanga Puerto del Sol
 
Busuanga Puerto del Sol
 

Vietimme resortissa neljä yötä ja joka aamu silmäni auetessa rakastuin paikkaan uudelleen ja uudelleen!
Elämä Puerto del Solissa oli aivan täydellistä.

 
Busuanga Puerto del Sol
 
Busuanga Puerto del Sol
 

busuanga20 (1 of 1)Good morning!

 

busuanga25 (1 of 1)
 
Busuanga Puerto del Sol
 
Auringonlaskut paviljongista ihasteltuna olivat tietenkin jotain aivan uskomatonta <3
 
Busuanga Puerto del Sol
 

Busuanga Puerto del SolBusuanga Puerto del Sol

 
Puerto del Solin sijainnin takia ruokailumahdollisuudet oli melko rajalliset, sillä kävelyetäisyydeltä löytyi vain muutama muu paikka. Me syötiin joka päivä omassa ravintolassa ja ruoka oli taivaallista! Jopa länkkäri ruuat maistuivat todella hyviltä, puhumattakaan Filippiiniläisistä aterioista!
 
busuanga21 (1 of 1)

 

busuanga11 (1 of 1)

 

busuanga22 (1 of 1)Näissä maisemissa nyt olisi maistunut mikä tahansa ruoka hyvältä 😀

 
Palvelu resortissa oli todella hyvää. Meidän suomalaisten mittapuulla tämä palvelu oli osittain jopa liian ystävällistä. Kyllä huomasi, että asuttiin yhdessä hienoimmista paikoista. Varaus oli tehty hotelliin mun nimellä, joten joka paikassa kysyttiin aina multa “lupaa” johonkin 😀 “Maaam, Yes Maaam, Your welcome Maaam, Maam, Maaaaaam” 😀 Oli melko rikas ruova olo sen neljä päivää paistatellessa täyden palvelun talossa 😉 .. pankkitiliä katsoessa ei voinut enään sanoa samaa 😀
 
Lähtöpäivänä kuvasin vielä koko aamun hullunlailla, jotta en ikinä vain pääsisi unohtamaan tätä paikkaa ja kauneutta!
 

Busuanga Puerto del Sol
Busuanga Puerto del Sol

 

Busuanga Puerto del Sol

 
Busuanga Puerto del Sol
 

Busuanga Puerto del SolOnko pakko lähteä?

 
Ei meillä kyllä olisi ollut varaa törsäillä tämän tason resorttiin yhtäkään päivää enempää, mutta se oli todellakin joka pennin arvoista. Tälläisten elämyksien takiahan minä siellä töissä joka päivä käyn.
 
busuanga23 (1 of 1)
 
busuanga30 (1 of 1)
 
Busuanga Puerto del Sol

http://puertodelsolresort.com/

 

Loppuun vielä muutama kuva matkanvarrelta ja vähän infoa 🙂

 

8c0fb7_324e8a335add45cfa6ba88c56cf22cbc~mv2Location on map

 
Coron townista Puerto del Soliin
Busuangan lentokentältä päädyimme ottamaan 150P (3€) hintaan minivan kyydin Coron towniin, koska kentältä lähtevät suorat kyydit hotellille olisivat maksaneet 2500P (45€). Coron townista ei myöskään kyydin hankkiminen hotellille ollut helppoa, sillä kaikki katsoivat meitä kuin yyber rikkaita kun kerroimme hotellin nimen. Olimme siis selvästikkin valinneet yhden saaren hienoimmista hotelleista! Tässä vaiheessa meille ei kukaan tietenkään vaivautunut näyttämään mistä yleiset saarta kiertävät public vanit olisivat lähteneet, joten loppujen lopuksi saimme tingattua itsellemme tuhannen peson hintaan tricyckle kyydin resortille. Matkaa Coron townista oli 37km ja tällä kulkupelillä matkaan kului noin tunti. Mulle tuli ehkä vähän yllätyksenä etäisyys Coron towniin, vaikka sen kyllä kartasta omin silmin pystyi näkemään 😀

Resortille pääsee siis myöskin julkisilla busseilla tai minivaneilla. Kumpaankin lippu maksaa 150P (3€). Aikataulut on hyvin liukuvia eikä yksikään minivani tai bussi mennyt kerrottuun aikaan ohitse. Lentokentälle mennessä menimme tien viereen venailemaan seuraavaa minivania, mutta kun sitä ei kuulunut, niin ohi ajava tricyckle kuski tarjoutui ottamaan meidät kyytiinsä vain 50P hintaan. Joten tämä saari oli todellakin villilänsi kyytihintojensa suhteen.
 
busuanga1 (1 of 1)
 
Info:

  • Resortilta löytyy oma Divecenter sekä kajakki vieraita varten
  • Snorklausretket esimerkiksi Coroniin järjestetään Coron townista, joten resortilta joutuu aina matkustamaan kylälle ensin. Fiksuna, majoittuisi muutamaksi ensimmäiseksi yöksi kylälle ja tekisi sieltä nähtävyyskierrokset. Loppuajasta lähtisi nauttimaan rauhasta ja rakkaudesta syvemmälle Busuangalla.
  • Privaatteja saarihyppely reissuja järjestetään kyllä resortilta, mutta hinnat olivat noin 100€ luokkaa.
  • Resortilta voi myös vuokrata skootterin ja saaren tiet ovat todella hyvässä kunnossa.

 
busuanga16 (1 of 1)
 
busuanga17 (1 of 1)
 
busuanga18 (1 of 1)
 

Seuraavana sukelletaan Coronin saaren upeisiin maisemiin!
Täydellisen turkoosi Barracuda lake
Kookoksia ja nemoja – Tädellinen lounaspaikka
Twin lagoon – ”Salainen” piilopaikka Coronin kyljessä
Siete Pecadoksen merikilpikonna

 
busuanga15 (1 of 1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *