Thaimaa

Bangkok: Luksusta, vesisotaa, shoppailua ja kotiinpaluu

Emme olekkaan maininneet blogeissa SUOMEEN paluusta missään vaiheessa mitään, koska halusin yllättää äitin ja mummot jne 🙂 Muutamat ihmiset tiesivät ja näin ollen saimme yllätettyä ihmisiä kotiin paluulla 🙂
 
Eli kun tätä blogia luette, niin ollaan jo värjöttelemässä kevät auringon rippeissä ja muistelemassa huikeaa yli puolen vuoden reissuamme Aasiassa. Liput kotiin ostimme reilu kuukausi sitten ja silloin teimmekin viimeiset kohde suunnitelmat!
Kirjoitan vielä lähipäivinä blogin, jossa yritän vähän selventää lopullista matkabudjettia ja muutenkin listata mitkä paikat olivat parhaita meidän mielestämme. 🙂
 
Sitä ennen kuitenkin vielä blogia Bangkokin luksustelusta 🙂
 
Siem Reapista Bangkokiin
Matkailu välineeksi valikoitui bussi ja yhtiöksi Natukkan company. Olin lukenut yhtiöstä pelkkää hyvää ja se tarjosikin 28USDn (n.20€) hinnalla suoran (rajanylitystietenkin) yhteyden Bangkokiin. Hintaan kuului ihan normi bussi, joka rajan ylityksen jälkeen jatkoi Thaimaan puolella, joten meidän ei tarvinnut matkustaa 16:sta eri bussilla / minivanilla. Samoin saimme pientä purtavaa, riisiä, mehun, veden ja todella katu-uskottavan kaulanauhan, jossa kerrottiin meidän olevan yhtiön transport dudeja 😀 JESH! 😀
 
Poipetin raja-alueella meillä meni muutamisen tuntia maahantulo hommien kanssa ja matka-ajaksi tuli noin 9,5tuntia kaikkinensa (n.400km).
 

bkkhon

 
b0Rajan ylitys juttuja
 
b0_
Bangkokissa meidät jätetiin Mo Chitin bussiasemalle, josta lähdimme reippaina Topiaksen kanssa kävellen etsimään Mo Chitin BTS-asemaa 😀 Voin kertoa, että ei kannata.. Otettiin jonkun matkan talsimisen jälkeen mittaritaksi ja päräytetiin paikalle 45thbllä (1€).
 
Sathorn Grace Serviced Residence
Koska tiedettiin, että kotiinpaluu alkaa olemaan ihan näillä näppäimillä ajankohtainen, päätimme varata hieman hienomman hotellin Bangkokista. Kriteerinä oli tietenkin BTS-aseman läheinen hotelli, sekä tietenkin uima-allas viimeisiä arskan ottoja varten 😉 Löysin oikein näppärään hintaan Studio-huoneen kyseisestä hotellista 27€urolla.
 
Huone oli todella hieno ja viimeisen päälle, mutta ihmeteltiin tavaroiden kantajalle, että miksiköhän meillä on ekstra sänky huoneessa.. No kohta meidän ovikelloa (OVIKELLOA) pimpotettiin ja respan nainen tuli nolona anteeksi pyydellen kertomaan, että nämä Studio-huoneet olivatkin yli buukattuja ja että he JOUTUISIVAT upgreidaamaan meidän huoneen hienommaksi 😀 Meillehän se kävi oikein hyvin ja näin ollen meidän 60neliöisessä huoneessa on nämä mukavuudet: Makkari, olkkari, kaksi taulutelkkaria, parveke, pyykinpesukone, jääkaappi, jääpalakone, keittotaso, leivänpaahdin, mikro, hätätaskulamppu, keittiönpöytä, vesisadesuihku, 12pistorasiaa, himmennysvaloja ja mitähän vielä 😀 Ylhäällä sauna.. uima-allas.. Reppureissaajat todellakin kiittäävät ja kumartavat tästä luksuksesta. Hotelli sijaitsee lähellä Phraya jokea ja on lähellä Surasak-asemaa.
 
b1
 
b2
 
b3
 
b4
 
b7
 
b8
 
b9
 
Koska olimme keskiviikkona lähdössä lentelemään kohti kotimaata 09.00 oli järkevää viimeiseksi yöksi yrittää majoittautua mahdollisimman lähelle lentokenttää tai sitten airport linkkiä. Löysin taas tarjous hintaan noin 3kilometrin päästä lentokentästä hotellin nimeltä Sinsuvarn airport Suite. Huoneen hinta 16€.
 
Huone oli todella siisti ja mukava. Mukavuuksina ilmastointi, parveke, jääkaappi ja ilmainen lentokenttäkuljetus 🙂
 
b22
 
Himoshoppailua
Tottakai kun rahaa jäi vielä käyttämättä oli se meidän päästävä käyttämään 😉 Eli ei muutakuin BTSllä Chatuchak markkinoille ja bahtit jakoon!
 

b10Mo chitin aseman ruuhkaa

 

b11Markkinoiden uumenissa

 
b12
 
Viimeiset paikalliset valuutat tuhottiin seiskaleiskaan ja ostettiin muutamat pullot rommia ja viskiä 🙂
 
Songkran
Songkran on Thaimaalaisten uusivuosi, jota vietetään aina muutamasta päivästä viikkoon. Thaimaa vaihtaa nykyään vuotensa länsimaalaisten kanssa samaan aikaan, mutta perinne elää silti! Uusivuosi on puhdistautumisen aikaa, ja kuten veden heitosta saattaakin päätellä, tarkoituksena on pestä kaikki menneen vuoden paha pois.
 
Songkran juhlan aikana koko maa muuttuu yhdeksi vesisota leikkikentäksi ja kukaan ei varmasti selviä siitä kastumatta!
 
Me käytiin testaamassa Silom road sekä Khaosan road. Khaosan oli aivan tukossa, mutta bileet oli todellakin mahtavat! Kaikki kastelivat toisiaan ja sotkivat naamoihin talkkia 🙂 Harmittaa, ettei meillä ole suomessa tämmöisiä vesisota bileitä ikinä 😀
 

b13Vesisota

 
b14
 
b15
 
b16
 
b17
 
b18
 
b19
 
b20
 
b21
 
Bangkokissa saatiin aimo annos rentoutumista ja hauskanpitoa vielä tämän ”rankan” rinkan raahaus reissun päätteeksi 🙂 Kotiinpaluu aloitettiin 16.4. Otettiin finskin suora lento ja kyllä oli mukava päästä helpolla kotiin 🙂
 
kylma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *