Suomi

Aurora Iglu – Yö Pyhän Astelin Revontulikodassa

Aurora Iglu, Yöpyminen Aurora Iglussa on toteuttu yhteistyössä Pyhän Astelin kanssa.
 
Hurmioituneena tarkkailen lasisen katon läpi mustalle yö taivaalle. Pohjoisen suunnassa leikkivät vihertävät valojuovat välkkyvät kilpaa tähtien kanssa, valaisten välillä jopa koko taivaan. Topias tuhahtaa unissaan, vetäisee peiton korkeammalle päänsä peitoksi ja jatkaa onnellisena uniaan. Näkymä lasisen panoraama-ikkunan läpi on kerta kaikkiaan ihmeellinen sekä maaginen. Sadat tähdet välkkyvät vihertävällä taivaalla, haaleat revontulet tulevat sekä menevät menojaan, ja siihen minä saan nukahtaa kaikessa rauhassa. Ja niinhän minä sitten jossain vaiheessa nukahdankin, ja kun nukahdan, nukun koko yön kuin tukki. Mikä voisikaan olla ihanampi tapa nukahtaa, kuin tämä.
 

Aurora IgluAurora Iglu Pyhän Astelissa tarjoaa huikean näkymän öiselle tähtitaivaalle.
Sadat tähdet ja revontulet täyttävät öisen taivaan ja niiden tanssia on ihana tutkia lasisen katon alla.

 
Aurora Iglu
 

Pyhän Asteli – Aurora Iglu

Pyhän Astelin viisi Aurora Iglua ovat henkeäsalpaavan kauniita. Revontulikodaksikin kutsutut Aurora Iglut ovat rakennettu toisiinsa nähden hieman lomittain, tarjoten ympärille hieman yksityisyyttä. Iglun sisään astuessa, ihastun näkyyn aivan välittömästi. Kauniin vaalea sisustus, maanläheiset värit sekä suuret taivaalle aukeavat ikkunat tuovat lämpimän tunnelman. Iglun tuoksu taasen tuo mieleen kotoisan mökin, vaikka perus mökistä nämä upeat Revontulikodat ovatkin kaukana.
 
Aurora Iglu
 
Aurora Iglu
 
Aurora Iglu
 
Aurora Iglu
 

 
Revontulikotien panoraama-ikkunat ovat pohjoiseen päin, josta revontuletkin aina näkyvät.
Suuri pehmoinen sänky, on aseteltu tarkoin keskelle ikkunoita, varta vasten tähtitaivaan tutkimista varten.
 
Aurora Iglu
 
Aurora Iglu
 
Aurora Iglu
 
Aurora Iglu
 

Aurora IgluVaikka ikkunoiden peitoksi ei verhoja ollutkaan, ei se meidän unia haitannut yhtään. Aurinko nousee Iglujen takaa, joten suoraan auringonpaisteeseen ei aamuisin herää. En myöskään osannut ahdistua yhtään siitä ajatuksesta, että joku saattaisi kurkata mahdollisesti sisään ikkunasta. Olihan ikkunat yli 1,5m korkeudessa maasta. Yllättävän turvalliselta tuntui nukkua tähtitaivaan alla vailla minkäänlaista näkösuojaa.

 

.

 

Revontulikodat ovat täällä Lapissa täydellinen tapa odotella öisen tähtitaivaan suurinta näytöstä, revontulien leikkiä. Revontulikausi alkaa syyskuun ensimmäisenä päivänä, jonka jälkeen myös Pyhän Aurora alert – sivusto on käytössä. Sivusto ilmoittaa aina revontulihavainnoista ja kertoo niiden voimakkuuden sekä näkyvyyden. Talvisin, on revontulien bongaaminen tietenkin paljon varmempaa, mutta näin syksyisinkin voi näytöstä päästä ihailemaan oman lasikaton alla, peitto korviin asti vedettynä.
 

iglu11 (1 of 1)Kumpanakin yönä Aurora Iglussa nukahdin tähtiä katsellen. Toisena yönä kerkesin näkemään haalean vilauksen revontulista, ennen kuin nukahdin taivasta tapittaen.

 

tähdet (1 of 1)Iglujen ikkunat ovat lämpölasia, joten talvinen huurrekaan ei ole riesana.

 

Aurora IgluAamiainen sängyssä.

 

Pyhän Asteli

Pyhän Astelin majoituspalvelut ovat laajat. Revontulikotien lisäksi alueelta löytyy Aurora Sviittihuoneita, ihan tavan huoneistoja, hirsimökkejä sekä leirintäalue. Majoitus kapasiteetti sesonkiaikaan on 150 vuodepaikkaa. Kaikki majoitukset ovat luonnon keskellä, vain noin viiden kilometrin päässä Pyhätunturista. Laskettelusesonkina pysähtyy myös Skibus Astelin edessä muutaman kerran päivässä.
 
Auroraiglu_pyhänasteli (9)
 
Pyhän Asteli tarjoaa asiakkailleen monipuolisia perinteisiä Lapin aktiviteettejä, kuten moottorikelkka-, husky- tai porosafareita.
Kesäisin Pyhän Astelista voi pyytää käyttöön pyörän tai vaikkapa soutuveneen.
 
Auroraiglu_pyhänasteli (1)
 
auroraiglu_pyhänasteli11 (1 of 1)
 
auroraiglu_pyhänasteli10 (1 of 1)
 
Alkusyksynkin aikaan eletään vielä kesäkautta, joten Pyhän Astelin ravintolapalvelut eivät aamupalaa enempää, ole vielä auki. Huoneistojen ollessa uusia ja tyylikkäitä, on päärakennuksessa valloillaan vielä vähän vanhempi tunnelma. Näin hiljaisempana aikana kerkesimme muutaman sanan myös turisemaan Pyhän Astelin omistajan kanssa, joka on omistanut paikan viisi vuotta. Omistaja ja koko Astelissa tapaamamme henkilökunta on super ystävällistä ja Astelissa majoittautuessa tuli todella kotoinen olo. Täältä en millään malttaisi pakata vielä laukkuja ja lähteä pois.
 
Auroraiglu_pyhänasteli (4)
 
Lisätietoja majoituksesta löydät: www.pyhanasteli.fi
Majoituksen voi myös varata esimerkiksi bookingin kautta.
 
Syksyinen Pyhä tarjoaa paljon erilaisia ja eri tasoisia päiväretki reittejä Kansallispuistossa. Näistä tulen kuitenkin kertomaan vielä myöhemmin lisää.
 
pyhätunturi5 (1 of 1)
 

Pyhätunturi
 
auroraiglu_pyhänasteli12 (1 of 1)Kävimme tekemässä reippaan 10 km retken Pyhäluoston Kansallispuistossa, enkä voi kuvitella mitään ihanempaa paikkaa palata köllimään kuin oma Aurora Iglu

 
Aurora Iglu

10 Comments

 • Sandra / The Present is Perfect

  Oi, nuo on ehkä se yksi ehdoton juttu, jota kotimaasta haluaisin kokeilla. Mikä tuuri, että te saitte nähdä revontulet vielä näin aikaiseen syksystä. Iglut näyttävät myös mukavan moderneilta sisältä ja tosiaankin hyvin sijoitettu toisiinsa nähden. Kyllä ymmärrän, miksi monet matkaavat maailman toiselta puolelta yöpymään tuolla.

 • Mirka / Reason for Season

  Olisi mahtava joskus päästä kokemaan tällainen iglu! En jostain syystä oikein koskaan onnistu bongaamaan Revontulia, kun olen pohjoisessa, mutta ehkä olen liikaa kaupunkialueella. Harmi, ettei revontulia voi tilata vain nappia painamalla :P. Mutta vielä joskus <3.

 • Stacy Siivonen

  Se tunne, kun tietää liikaa. Mietin, oliko kysymyksessä Sallan Pyhätunturi, Pelkosenniemen Pyhätunturi vaiko kenties Kittilän Pyhätunturi, mutta sitten lopuksi asia selviääkin. Oli minulla vähän niin kuin haju siitä, mikä saattaisi olla oikea vastaus. Pakko sanoa, että kiva paikka, vaikka en ole vuosiin ollut parhaimpana sesonkina revontulia ollut näkemässä. Kuitenkin näin ne muutama vuosi sitten huhtikuussa Utsjoella.
  Tosi iso työ pitää nuo lasit puhtaina. Enemmän minua kiinnostaa kuitenkin tipuelämän tarkkailu.

 • Katja

  Rupeaapa kivasti jo tulemaan ruskan värejä esiin! Ja taivaan valot ne vasta kauniita onkin, toivottavasti itekin pääsisin joskus vielä noita ”kunnon” revontulia näkemään kun täällä länsirannikolla jäävät useimmiten aika valjuksi tai sit satun just olemaan muualla kun on kunnon reposet.

 • Travelloverin Annika

  Onpa suloinen paikka! Aika lähellä toisiaan ovat, mutta ikkunat vissiin vain suunnattu taivaalle, että ei naapureista haittaa kai ole. Olen minä igluyöstä haaveillut. Myönnän. Mutta tahtoisin mennä talvella. Lumi tekisi enempi vielä iglufiiliksen. Toisaalta syksyinen lämpö heijastuu kuvistasi ja tekee paikasta tosi suloisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *