Nusa Penida

Angel’s Billabong sekä Broken beach – Pala Nusa Penidaa 4/4

Nusa Penidan kooste on tullut päätökseensä ja viimeisenä saarelta esittely vuorossa on luonnon oma infinity-allas, Angel´s Billabong sekä kuuluisa Broken beach.
 

Angel´s billabongNusa Penida – Bali – Indonesia

 

angels (2)Angel´s Billabong Nusa Penida

 

GOPR0432Kallioista näkee, että vesi on joskus ollut näinkin korkealla.

 
Angel´s Billabong. Näky edessämme on jälleen kerran uskomaton ja tämä paikka saa matkaajan todellakin hieraisemaan silmiään uudestaan ja uudestaan! Olemme saapuneet ihmeitä täynnä olevan saaren uskomattomimpaan luonnon muokkaamaan kohteeseen, Angel’s Billabongiin.
 
angels (4)
 
Angel’s Billabong on kallion väliin muokkaantunut merivesiallas. Täysin luonnonmuokkaamana se tarjoaa kiehtovan infinitymäisen efektin meren pauhatessa taustalla.
 
DSC02542
 
Angel´s billabong Nusa Penida
 
Angel´s billabong Nusa Penida
 
Mereltä päin katsottuna paikka ei näytä miltään muulta kuin veden muokkaamalta levän peittoiselta pieneltä kielekkeeltä. Nousuveden aikaan aallot pääsevät lyömään korkealle kallioon ja samalla ne täyttävät altaan uudella vedellä.
 
Angel´s billabong
 
Aallokko on todella voimakas saaren tällä puolella ja uiminen altaassa on nykyään ehdottomasti kiellettyä. Kova takaisin virtaus mereen päin on vienyt tänä vuonna kahden miehen hengen ja useampi on loukkaantunut uhatessaan varoituksia.
 
angels (16)
 
angels (6)
 
DSC02557
 
Angel´s billabong Nusa Penida
 
Jos googlen kuvaosumia katsoo, niin turvarajoitus on aika uusi juttu. Netti on täynnä kuvia altaassa polskuttelevista turisteista ja meistäkin se näytti hyvin kutsuvalta. Paikallinen oppaamme oli kuitenkin ehdoton kieltäessään meitä menemästä veteen asti.
 

5decff7622a33164b25087f82eb06644Kuva: https://www.bloglovin.com/blogs/sunday-chapter-12377123/43-reasons-why-you-will-fall-in-love-with-4613527082

 
Aallot nähtyämme, mekin ymmärsimme varoitukset eikä kummallekaan tullut enään mieleenkään altaaseen meno. Tuulessa lähes irti repeytävä punainen varoituslippu sekä oppaan tarinat henkensä menettäneistä uimareista tehosi meihin täysin.
 
DSC02577
 
DSC02563
 

Angel´s billabong Nusa PenidaAngel´s Billabong Nusa Penida

 
Broken beach. Vaikka nimi lupaileekin rantaa, ei se taaskaan uimaranta ole. Broken beachiltä löydät näköalapaikan ja ihastelimmekin sen upeutta reunalta käsin. Saaren tällä puolen käy kova merenkäynti ja aallokko pauhaa Broken beachilläkin armottomasti.
 
Angel´s billabong Nusa Penida
 
Broken beach on alunperin aallokon ja vuorovesien muokkaama luola. Luolan laajetessa sen katto kävi liian raskaaksi ja se romahtaessaan synnytti nykyisen näkymän, Broken beachin.

angels (14)

 

Angel´s billabong Nusa PenidaMahtavan päivän päätteeksi jäimme vielä läheiselle kukkulalle ihmettelemään auringonlaskua.

 
angels (17)
 
DSC02593
 
Meidän tarinamme Nusa Penidan saarelta olivat tässä, joten seuraavaksi siirrymme pikkuruisen speedboatin kyydillä Nusa Lembonganille.
 
DSC02591
 

Muut blogit Nusa Penidalta:
Nusa Penida – Paratiisi Balin varjossa
Suwehan beach – Pala Nusa Penidaa 1/4
Unelma rantoja sekä lepakon kakkaa – Pala Nusa Penidaa 2/4
Kylvyssä viidakon keskellä ja Klengkingin upeat maisemat – Pala Nusa Penidaa 3/4

 
Angel´s billabong Nusa Penida

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *