Arabiemiirikunnat

Ikimuistoinen ilta hiekkadyyneillä – Aavikkosafari Abu Dhabi

Aavikkosafari Abu Dhabi
Tuhannen ja yhden yön tarinat kuvittuvat mielikuvitukseni sopukoissa samalla kun ajamme kultaisia hiekkadyynejä pitkin. Auto kaartaa kovaa vauhtia hiekkakumpareen yli ja hetken ajan tunnen vapaapudotuksen luoman jännityksen vatsanpohjassani. Pudotuksesta selvittyämme kuski kaartaa samantien uuteen mutkaan kaasu pohjassa ja revittää kaiken hiekan tuulilasia sekä sivuikkunoita pitkin. Pienet hetket dyynien harjanteilla paljastavat hiekkakumpareiden jatkuvan silmänkantamattomiin ja näen kuinka horisontissa laskeva aurinko maalaa taivaalle lumoavan kauniita sävyjä. Aladdin-elokuvan tuttu Arabian yön -tunnusmusiikki soi päässäni, kun auto kiemurtelee viimeiset mutkansa suurien dyynien välissä.
 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 

Aavikkosafari Abu DhabiSeesteinen hetki ennen mutkaan kaahaamista.
Olimme Arabian Desert tours & safarin järjestämällä aavikkosafarilla.
Meidän auton lisäksi mukana oli viisi muuta autollista turisteja.

 
Safari (2)
 

Aavikkosafari Abu DhabiKuuma hiekka poltteli varpaita vielä illallakin.

 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 

Aavikkosafari Abu DhabiViimeiset auringonsäteet dyynin harjanteella.
Meidän kolmen lisäksi seurueeseemme kuului intilainen mies sekä kaksi saksalaista tyttöä.

 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 
Safari (10)
 

Safari (12)Arabian Desert tours & safar

 
Illan hämärtyessä on aika jättää suuret hiekkadyynit taakse ja suunnata päivän viimeisten valonsäteiden saattelemana meitä varten rakennettuun beduiinileiriin. Aavikkosafarit pitävät sisällään myös illallisen perinteikkäässä beduiinileirissä, jossa illan mittaan saa osallistua erilaisiin aktiviteetteihin.
Kamelifarmilla vierailu on koko illan surullisin näky, vaikka se kovasti maan perinteisiin kuuluukin. Pieneen, rikkinäisellä piikkilangalla aidattuun aitaukseen, on ahdettu liian monta kamelia meidän katseltavaksemme. Opas kertoo farmin kameleiden valmistavan maitoa, mutta minun silmääni ne näyttävät olevan vain onnettomina näytillä. Jos meillä täällä Suomessa on tärkeää syödä onnellisen ja vapaan kanan munia, ei näistä kameleista lypsettyä maitoa ainakaan samoilla adjektiiveillä voi mainostaa.
 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 
Safari (7)
 
Safari (18)
 
Safari (19)
 
Safari (14)
 

Safari (20)Aavikkosafari Abu Dhabi

 
Beduiinileiriin saavuttuamme kipuan vauhdilla hiekkadyynin harjanteelle auringonlaskua katsomaan. Dyynien takana horisonttiin vauhdilla painuva aurinko värjää kaiken kultaisen sekä vaaleanpunaisen eri sävyin. Työnnän varpaat syvemmälle tulikuumaan hiekkaan ja napsin kuvia upeista, kultaisena hehkuvista hiekkadyyneistä. Keltainen tulipallo paahtaa täydellä lämmöllä vielä illan hämärtyessäkin.
 

Safari (25)Jaakko päätti laskea lumilaudalla hiekkadyynin harjanteelta.

 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 

Safari (27)Leiristä kuuluu perinteikäs arabialainen musiikki ja ilmassa tuoksuvat erilaisin yrtein maustetut herkulliset ruoat.
Illan esiintymislavaa putsaillaan vielä viimeisistä hiekanjyvistä ja jossain telttojen uumenissa hennatatuoija taiteilee kuvioitaan iholle.

 

Safari (28)

 
Safari (29)
 
Safari (30)
 
Safari (31)
 

Aavikkosafari Abu DhabiPian illallisen jälkeen lavan valtaavat napatanssija sekä perinteistä Tanoura-tanssia esittelevät tanssijat.

 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 
Illallisen jälkeen meitä pyydetään siirtymään shishan polttamiseen varatulle alueelle, leirin reunalle. Tyynyistä ja perinteisistä kankaista rakennettu arabialainen olohuone on tunnelmallinen ja kaunis. Istahdamme tyynyille ja maistelemme makutupakkaa tähtitaivasta tutkien. Harmiksemme tähdet eivät juuri tuona yönä ole kuitenkaan kovinkaan kirkkaita, joten keskityn shishan polttamiseen ja tunnelmasta nauttimiseen.
 
Aavikkosafari Abu Dhabi
 
Safari (34)
 
Aavikkosafari
Tällaisia aavikkosafari-paketteja myyviä yrityksiä on Abu Dhabissa sekä Dubaissa paljon. Päädyin valitsemaan Arabian Desert tours & safarin Tripadvisorin suositusten perusteella. Heidän kauttaan tällainen aavikkosafaripaketti on ilmeisesti pysyvästi alennettu 208AED (51€) hintaan. Heidän paketteihinsa voi tutustua tästä.
Vaikka inhoan vuoristoratoja yli kaiken, oli dyyneillä kaahailu superhauskaa! Kymmenen vuotta työkseen ajanut kuskimme oli todella ammattitaitoinen ja häneen pystyi luottamaan sataprosenttisesti. Aavikkosafari on kokemus, jota voi suositella kaikille Arabiemiraatteihin matkustaville. Illallinen esityksineen keskellä aavikkoa on todella mukava ja ajelu autioilla dyyneillä ikimuistoinen.
 
Safari (37)
 
Safari (4)
 
Safari (24)
 

Lue myös Abu Dhabin häikäisevän kauniista Sheikki Zayedin moskeijasta tästä.

 
Safari (9)
 
Safari (22)
 
Safari (11)

9 Comments

 • Jenni | Boarding Time

  Upeita dyynikuvia ja huh, niin siistiä, että Jaakko pääsi lautailemaankin! ❤️
  Mutta noi kameliparat. Tästä syystä me ei enää olla tämmöisille retkille lähdetty. Ei voi tukea toimintaa, jossa eläimiä käytetään hyväksi ja selkeästi näkee, että kärsivät.

  • Sandra

   Jep. Tää tuli niin yllätyksenä mulle. 😢 En oottanut yhtään, että tuollaista olisi ollut vastassa. Muutenhan se oli huikea reissu.

 • Laura Laakso

  Ah, ihana ja kamala aavikko! Ihanaa silloin, kun ei tuule ja kamalaa, kun pöllyää. Heh, varsinkin jos yrität pystyttää telttaa hiekkamyrskyssä. Kokeilin tota sandboardingia Perussa ja se oli aika pelottavaa ja samalla siistiä. Muistan, että kaaduin aika pahasti ja ajattelin, että nyt meni niska, mutta selvisin onneksi säikähdyksellä.

 • Anna / Muuttolintu

  Aavikkovierailut on aina hienoja, ehdottomasti haluaisin dyyneille sitten joskus kun tänne suuntaan lähdetään. Harmi, ettei tähdet näkyneet erityisesti, tähtitaivas on usein niitä parhaita asioita aavikolla. Aika surkeilta kieltämättä näyttää nuo kamelit 🙁

  • Sandra

   Tuo oli minustakin yllättävän halpa retki! Kuvittelin myös sen olevan kallis. Tosi ihana ilta, surullisista kameleista huolimatta. 😀

 • Hema Jogiya

  Dear Sandra, We’re extremely gratefulthat you shared wonderful words about us by this awesome blog. It’s our pleasure to serve you at our bests. Our mission is to provide you with an enjoyable and unforgettable desert safari adventure during your visit to Abu Dhabi. We’re glad to hear from you that you’re satisfied with the service. Thank you for choosing Arabian Desert Tours & Safari. We look forward to welcoming back you soon… https://www.arabiandesertabudhabi.com/  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *