Italia

Aamuvirkun Rooma – Näe suositut nähtävyydet ilman muita turisteja

Kaikille meille sosiaalisenmedian käyttäjille alkaa olemaan melko tuttua ihastella toinen toistaan täydellisempiä kuvia suosituista kaupungeista ja niiden suosituimmista nähtävyyksistä. Kaunis tyttö takaapäin kuvattuna, tyhjät kadut sekä koristeelliset suihkulähteet houkuttelevat historian sijaan nykyään yhä enemmän turisteja esimerkiksi kuvauttamaan itseään näihin täydellisiin raameihin.
Suositut instagrammaajat onnistuvat taltioimaan täydelliset hetkensä kaupungin kaduilla niin hyvin, että ne saavat koko maailman haluamaan samanlaisia kuvia. Kuitenkaan omat kuvat usein eivät vastaa sitä mitä etukäteen päässä olemme kuvitelleet ja jokaisesta kuvasta voi bongata jonkun toisen naaman, käden, jalan tai selfiekepin.
Kuinka ihmiset sitten näitä täydellisiä kuvia saavat? Missä ne kaikki tuhat muuta turistia sitten ovat?
Vastaus on hyvin yksinkertainen.
Nämä kuvat otetaan silloin, kun kaikki muut nukkuvat tai valmistautuvat aamupalalle. Nämä kuvat kuvataan kukonlaulun aikaan.
 

roomaespanja (1 of 1)

 
piazza3
 
Koostin muutaman hauskan kontrastikuvan Rooman nähtävyyksistä, jossa näytän miltä nämä nähtävyydet näyttävät aamuisin sekä pahimpina ruuhka-aikoina. Aamuiset kuvat on otettu elokuussa 06:30-08:00 aikaan ja loput kuvat pitkin päivää.
 
Espanjalaiset portaat
Piazza di Spagna
Espanjalaisten portaiden luona ihmisvilinä käy kellon ympäri. Suuret portaat sekä aukio houkuttelevat turisteja istahtamaan varjoisiin nurkkiin ja seuraamaan ohi kiitäviä ihmisiä. Rauhallisimmillaan aukio on aamuisin seitsemän aikaan ja vilkkaimmillaan jo ennen puolta päivää.
 
Rooma nähtävyydet
 
vastakohtaespanjalaiset1 (1 of 1)
 
vastakohtaespanjalaiset2 (1 of 1)
 
Mekin istahdimme kuuluisille rappusille muutamana päivänä keskipäivän porottavalta auringolta piiloon ja seurailimme ihmisten touhuja.
 
Rooma nähtävyydet
 
aaespanjalaiset2
 
Kuitenkin on varmasti sanomattakin selvää, että kaikista mieluiten tälläkin nähtävyydellä vierailin aamun ensimmäisinä valoisina tunteina.
 
Rooma nähtävyydet
 
r19 (1 of 1)
 
Fontana di Trevi
Piazza di Trevi
Kyllä näit oikein, siellä kaikkien ihmisten takana on oikeasti suihkulähde! Fontana di Trevillä sana ruuhka-aika saa aivan uuden merkityksen ja mitä pidemmälle päivää mennään, sitä kaoottisemmalta tilanne näyttää. Jos paikanpäältä haluaa kuvia ilman turisteja, niin suuntaa suihkulähteelle jo seitsemän jälkeen. Kahdeksalta olet jo myöhässä.
 

Rooma nähtävyydetPuolilta päivin sekä illalla

 

Rooma nähtävyydet

 
r9 (1 of 1)
 

Aamulla noin 07:45

 
fontana7
 

Rooma nähtävyydet
 
Pantheon
Piazza della Rotonda
Seitsemän planeetan sekä niiden Jumalien pyhäköksi alun perin rakennettu Pantheon, houkuttelee aukiolle ihmisiä vuorokauden jokaisena tuntina. Aamun seesteisyys Pantheonilla rikotaan jo kahdeksan aikaan, kun paikalle kurvaa pieni valkoinen turistikrääsää myyvä pakettiauto. Pakettiauton myyntipiste sijaitsee ylväästi kirkon edessä, joten viimeistään se pilaa kaikki haaveet täydellisistä kuvista.
 
Rooma nähtävyydet
 
vastakohtapantheon1 (1 of 1)
 
Rooma nähtävyydet
 

”Minä ja muutama muu” – Kuvat, joita kukaan ei halua ottaa

 
pant (1)
 
roomapantheon (1 of 1)
 

Aamuiset kuvat, ennen pakettiautoa

 
moodyrome2
 
Rooma nähtävyydet
 
Näiden kohteiden lisäksi myös monet muut nähtävyydet Roomassa täyttyvä kiertelevistä turisteista pitkin päivää.
Jos turistittomia kuvia haluaa napata, niin ajoitus on kaikista suurimmassa osassa. Myös oikeilla kuvakulmilla pystyy taikomaan täydellisen kuvan illuusioita.
 
Puisto
Giardino degli Aranci
 
vastakohtapiazza (1 of 1)
 
Colosseum
Piazza del Colosseo
Sarjassamme ”Minä ja muut” otoksia.
Colosseum on melko haastava kohde kuvata ilman muita turisteja. Jo seitsemän jälkeen aukio oli täyttynyt ensimmäisistä sisään jonottajista, joten täydelliset kontrastikuvat jäi meiltä saamatta.
 

hassuttelucoloseum (1 of 1)”Too late”

 

Rooma nähtävyydet

 
Colosseumin kaltaisilla todella suosituilla nähtävyyksillä oikean kuvakulman etsiminen on kaikki kaikessa. Colosseumilla ei tarvitse siis olla aamuvirkku, kunhan etsii itselleen sopivan kohdan kuvata sitä.
 
Rooma nähtävyydet
 
Vatikaanivaltio
Piazza San Pietro & Pietarinkirkko
Pietarinkirkosta sekä Vatikaanivaltiosta parhaimmat otokset saa kiistatta aamulla. Kirkko aukeaa jo 07:00.
 
roomaaamu (1 of 1)
 
r39 (1 of 1)
 
Castel Sant’ Angelo on varmastikin yksi suosituimmista vierailukohteista Roomassa. Tämän kohteen kuvaamisessa oikean kuvakulman etsiminen on hyvä idea, jos aamuvirkkuilu ei omalla kohdalla toimi.
 
r37 (1 of 1)
 
Bonus vinkki
Etsi jokin ei suosittu tyhjä kuja ja loihdi siitä täydellinen lomakuva.
 
romakadut3 (1 of 1)
 
Näiden kuvakulmien ja aamu heräämisien lisäksi yksi keino ruuhkattomaan Roomaan on tietenkin matkustaminen kesäsesongin ulkopuolella. Haluaisin itsekin kokea Rooman vielä hieman hiljaisempaan aikaan vuodesta, mutta jostain syystä löysin itseni tänäkin vuonna sieltä elokuussa.
 
Rooma nähtävyydet
 
Tällaiselta näytti aamuvirkun sekä ei niin aamuvirkun Rooma elokuussa. Minulle aamuiset seikkailut tyhjillä kaduilla sekä kujilla ovat normaalia kohteessa kuin kohteessa. Kanssamatkaajat eivät yleensä tästä ole yhtä innoissaan kuin minä, mutta ovat jo melko tottuneita.
Ja vielä lisättäköön, että kyllä välillä minunkin matkoilla saa nukkuakin. 😀 Joka aamu ei ole pakko nousta aikaisin.. mutta välillä kyllä. 😀
 

rr (1)Kumpi toimii sinulle parhaiten? Rakastatko aikaisia aamuja vai
köllitkö mieluummin hotellihuoneen lakanoissa mahdollisimman pitkään?

 

Lue myös:
Suunnitelmissa matka helteiseen Roomaan – Neljä vinkkiä vilvoitteluun
Rooma veit mun sydämen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *