Thaimaa

24 tuntia Bangkokissa – Mihin kaikkeen se riittää?

Suurkaupungit aiheuttavat joillekin ahdistusta ja toisille taas ihan päinvastaisia tuntemuksia. Itse kuulun tähän päinvastaiseen porukkaan ja olen aina viihtynyt kaupunkien vilskeessä. Mutta tuskinpa jaksaisin mitään Sri Lankan Colombon tapaista tööttäämistä montaakaan viikkoa pidempään. Bangkok kuitenkin on aina ollut minulle semmoinen toinen koti. Johtuen pitkälti varmaan siitä, että olen vieraillut kaupungissa monen monta kertaa ja ystäväni siellä minua majoitti muutaman viikon. Tällä tavoin pääsin kokemaan Bangkokin aivan eri tavalla ja oli hieman ”arkeakin” päivissä mukana.
 
Bangkok
 
bkk2016 (21)
 
Jos sinulla ei ole kuitenkaan montaa päivää aikaa kiertää tätä upeaa kaupunkia, niin tässä muutama vinkki mitä yhden vuorokauden aikana kerkeät kaupungista saamaan irti! Me tulimme jälleen kerran syksyllä Aasiasta kotiin Bangkokin markkinoiden kautta ja katsahtelimme kaupunkia 24 tuntia.

BTS:llä eli ilmajunalla liikkuminen on Bangkokissa halpaa, helppoa ja aikaa säästävää. Yhtä vinkkiä lukuunottamatta meidän tärpit on kerätty BTS:n varrelta.
 
Bangkok
 
1. Shoppaile!
Lähde heti aamusta markkinoiden vilskeeseen tai ostoskeskuksien ilmastoituihin tiloihin. Ei ole väliä minkä hintaluokan juttuja olet etsimässä, sillä varmasti juuri tästä kaupungista ne löydät.
 
Missä:

  • Markkinat: Viikonloppuisin Chatuchakin markkinat – Hyppää ilmajunan kyydissä Mo Chitin asemalta ja et voi kävellä Bangkokin suurimpien viikonloppu markkinoiden vilskeen ohi.
  • Khaosan road: Khaosan on kovasti reppureissareiden suosiossa oleva alue, joka iltaisin herää eloon. Alueelta löydät reppureissaajille tarkoitettuja palveluita, markkinajuttuja sekä bileitä.
  • Siam Paragon: Merkkivaatteiden etsijän paratiisi.
  • MBK: Tämä ostoskeskus kerää sisälleen niin elektroniikkajäljitteiden myyjiä kuin perus sokoksenkin tapaisia putiikkeja. Voit löytää uumenista kauppoja, joissa myydään aivan kaikki laukut esimerkiksi viitosen hintaan! Ostoskeskuksessa pystyt myös tinkimään!

 

Bangkok
 
bkk2016 (10)
 
bkk2016 (19)Tässä Topias on tinkailemassa meille hyvää könttähintaa lipuille

 

2. Näe jokin Bangkokin sadoista temppeleistä!
Shoppailemisen jälkeen tai sijasta, istahda hetkeksi takaisin ilmajunan viilentävään kyytiin ja matkusta sillä aina Saphan Taksin asemalle. Hyppää vastaavasti Chao Praya jokea kulkevaan veneeseen (n.1€) ja poistu Tha Tien laiturilla kyydistä. Tämän aseman kohdalta löydät upean Wat Arunin temppelialueen (Aamunkoiton temppelit). Jos vielä tunnet jaksavasi nähdä lisää temppeleitä, niin toiselta puolelta jokea löytyy Wat Pho, lepäävän Buddhan temppeli.
 

G0100028Chao Praya joki

 

G0430128Wat Arun

 

3. Tutustu kaupunkiin tuk tukilla!
Yksi tapa kiertää kaupunkia on tuk tukilla ajelu. Nähtävää löytyy ja voit pysähdellä missä tahansa ja milloin tahansa.
 

Bangkok

 
BangkokHuhtikuussa kannattaa yhden viikon ajan käyttää sadeviittoja Tuktukilla ajellessa, sillä silloin vietetään Thaimaalaista uutta vuotta, Songkrania.

 

4. Katuruokaile!
Bangkok on pullollaan ihania pieniä katuruokaloita, joten miksipä et itsekkin pysähtyisi katuherkuista nauttimaan! Tällä tavoin säästät aikaa ja vältät ruokien tai laskujen odottelun.
 

BangkokEksoottisia juomia

 
bkk2016 (15)
 
bkk2016 (20)
 
5. Nauti auringosta!
Vaikka vierailetkin Bangkokissa, ei se sitä tarkoita etteikö kaupungista löytyisi maailman hulppeimpia auringonpalvonta terasseja. Vaikkei nyt olisikaan varaa sijoittaa yhteen yöhön monia satoja euroja, löydät kaupungista varmasti kattouima-altaan omaavan halvan hotellinkin. Jos auringonpalvonta ei ole sun juttu, niin vilvoittava juoma altaan äärellä kaupungin hälinän yläpuolella tulee varmasti tarpeeseen!
 

BangkokGalleria Sukhumvit n. 50€ yö

 

b7Sathorn grace n. 27€ yö

 

6. Teetä puku!
Jos olet mies niin teetä ihmeessä itsellesi halpa puku Bangkokin innokkaita katu tailoreita käyttäen. Tarjouksia löydät jokapuolelta ja 200 dollariinkin saatat saada koko helahoidon kahteen kertaan! Jossain paikoissa puku luvataan myös vuorokauden sisällä sinulle! Naisille suosittelen sillä välin menemään manikyyriin! Upean manikyyrin saa odotellessa ihan muutaman euron hintaankin!
 
bkk2016 (23)
7. Tutustu paikallisiin taiteen myyjiin!
 
Uskokaa tai älkää niin me tykätään ravata mitä ihmeellisimmissä antiikkiliikkeissä. Tällä reissulla löydettiin vieläpä helmi: Krishna’s Asian treasures liike. Liike on ollut suvun omistamana vuosikymmeniä ja tavaraa löytyykin ainakin 5kerroksesta. Me löysimme liikkeestä kotiin puustaveistetyn norsunpään ja hintaa tuolla komeudella ei ollut nimeksikään!
 
bkk2016 (13)
 
bkk2016 (22)
 
8. Käy hierojalla!
Illalla pitkän päivän päätteeksi tekisi mieli nostaa jalat kohti kattoa ja luovuttaa, mutta tässä kaupungissa se hetki kannattaa käyttää hierontaan. Hierojiakin on kaupungin jokaisella kadulla kymmeniä, joten jos kävelet yhden liikkeen ohi ja jäät katumapäälle, niin varmasti seuraavan viiden minuutin aikana löytyy toinen liike. Tunnin kestävän jalkahieronnan saatat saada 5-10€:n hintaan ja liikkeet palvelevat iltamyöhään.
 
bkk2016 (24)
9. Drinksut korkeuksissa
 
On aika mahtavaa lopettaa vuorokausi ihastellen kaupungin valoja korkeuksista! Bangkok tarjoaakin monta upeaa kattoterassia valojen katseluun ja listan 10parhaasta löydät tästä!
 

BangkokOctave Rooftop Bar – Marriott 57 Hotel

 

bkk2016 (26)

 

Useimpiin kattoterassiravintoloihin on pukeutumiskoodi ja meillä ei ollut reissumme luonteen takia kovinkaan hienoja vaatteita mukana, joten valitsimme tämän Marrioitt hotellin kattoterassin, kun arvelimme meidän parhaimpien sinne riittävän 😀

 

10. Jokerina: Koe elävät kuvat kuin julkimo!
Jos yllä mainituista ei oikein mikään kiinnostanut niin Bangkokissa elokuviin meno on kuin olisi viimesen päälle V.I.P. Esimerkiksi MBK ostoskeskuksessa esitetään tunnetuimmat elokuvat englannin kielellä ja niihin saa ostettua V.I.P paikkoja 5€:n hintaan!! Tällöin sinä saat täysin oman väljän ison laiskanlinnan, jonka luonnollisesti saa käännettyä makuu-asentoon. Elokuvien alussa soitetaan aina Kuninkaan laulu, jonka aikana jokaisen täytyy seistä.
 

bkk2016 (14)Iloinen kukka kauppias heitti vielä meille leveät hymyt 🙂

 
Bangkok
 
Onko sinulla jokin Must To Do – juttu Bangkokin vierailulla?
 
Lue lisää Aasian seikkailuistani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *